Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Kameror, skrivare, teknik, utrustning, program, internet
Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav Magenta » 15 jan 2012, 20:23

Jag hittade en font jag ville använda som jag sparat i en mapp och den var tydligen redan installerad i Windows för jag hittade den i både Word och Powerpoint men den fanns inte i PS. Har kollat i programmappen efter nån fontmapp att lägg in fonten i men hittade inte det.
Så hur gör man?
Senast redigerad av 1 Magenta, redigerad totalt 8 gånger.

Användarvisningsbild
Dilorf
Clean & Simple
Inlägg: 11921
Blev medlem: 18 jan 2007, 12:32
Om: Ständigt kämpande..
DT: Dt hos Scrap-Perra
Ort: Katrineholm
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav Dilorf » 15 jan 2012, 20:36

Finns den installerad i datorn så finns den där.. 8) Det ska räcka med att den ligger uppackad i datorn, vilket den tydligen gör, eftersom du hitar den i de andra programmen.. Konstigt..

Har du startat om programmet efter du installerat typsnittet?

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav Magenta » 15 jan 2012, 21:01

Alltså jag har relativt nyligen installerat Office 2003 eftersom jag bara hade en demo på 2007 på min laptop och hur länge fonterna har funnits där har jag ingen aning om..... de låg faktiskt i mappen med digimaterial. Förut har jag lagt dem i fonter när jag installerat dem.

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav 'Bitte' » 15 jan 2012, 21:15

Jag vill ge ett bra tips.
Jag installerar adlrig fonten. Beroende på hur ofta man använder fonter kan det bli liiiite för mycket i PS.

Så här gör jag.
Jag har en mapp på skrivbordet som jag kallar fonter.
När jag behöver en font går jag in där och klickar på fonten så den visas som bild.
Därefter minimerar jag sidan.
När jag sen öppnar Photoshop finns fonten där.
När jag stänger ner PS försvinner fionten.

Enl. vad jag läst ska denna metod fungera även för andra bildredigeringsprogram.

För att kunna kolla hur fonten ser ut innan jag ska använda den har jag installerat
http://www.ampsoft.net/utilities/FontViewer.php - ett jättebra program.
Senast redigerad av 2 'Bitte', redigerad totalt 15 gång.

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav 'Bitte' » 15 jan 2012, 21:17

edt - dubbelt

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav Magenta » 15 jan 2012, 21:48

'Bitte' skrev:Jag vill ge ett bra tips.
Jag installerar adlrig fonten. Beroende på hur ofta man använder fonter kan det bli liiiite för mycket i PS.

Så här gör jag.
Jag har en mapp på skrivbordet som jag kallar fonter.
När jag behöver en font går jag in där och klickar på fonten så den visas som bild.
Därefter minimerar jag sidan.
När jag sen öppnar Photoshop finns fonten där.
När jag stänger ner PS försvinner fionten.

Enl. vad jag läst ska denna metod fungera även för andra bildredigeringsprogram.

För att kunna kolla hur fonten ser ut innan jag ska använda den har jag installerat
http://www.ampsoft.net/utilities/FontViewer.php - ett jättebra program.


Fast mina fonter visades i ett windowprogram så jag såg dem direkt när jag öppnade dem och de var öppna när jag hade hade PS öppet..... så men iofs så kanske jag öppnade fonterna först.

Sen ett annat råd om du får dubbla inlägg kan du ta bort de sista genom att klicka på det krysset längst upp brevid ändra så länge ditt inlägg är sist i en tråd. :wink:

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav Magenta » 16 jan 2012, 05:52

Haha.....I did it....... :pompom:
Jag lade in fonterna i Windows i stället och vips så fanns de i PS också.... :great:

:jump: :dancing: :charge: :fencing: :rocker: :band1: bananer2 ballonger2

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav 'Bitte' » 16 jan 2012, 12:28

Ahh - det kryset har jag misssat. Ibland är man inte riktigt vakn. :wink:

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements

Inläggav Magenta » 08 jun 2013, 01:16

Puttar upp min gamla tråd :wink:

För nu råkar det vara så att jag har en vanlig font i Windows som inte finns i PS och då funkar ju inte mitt fina system längre..... :(

Finns ju ingen mapp med fonter att lägga dem i heller när jag öppnar PS- programmet bara en massa andra mappar så jag känner mig helt lost..... :roll:

Så please help me!!

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav 'Bitte' » 08 jun 2013, 11:09

Jag är inte säker att jag förstår hur du menar. Jag är nog inte vaken än. :D
Har du ingen mapp som heter C:\WINDOWS\Fonts ?
PS har väl ingen egen mapp för fonter. Alla fonter läggs in i windows mapp och ska sen dyka upp även i andra program.
PS får inte vara öppet när du installerar för då syns inte fonten i PS. Öppna PS när allt är klart.

Nu har jag ett gammalt windows - XP - så det kanske skiljer i hur det ser ut.

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav Magenta » 09 jun 2013, 23:45

'Bitte' skrev:Jag är inte säker att jag förstår hur du menar. Jag är nog inte vaken än. :D
Har du ingen mapp som heter C:\WINDOWS\Fonts ?
PS har väl ingen egen mapp för fonter. Alla fonter läggs in i windows mapp och ska sen dyka upp även i andra program.
PS får inte vara öppet när du installerar för då syns inte fonten i PS. Öppna PS när allt är klart.

Nu har jag ett gammalt windows - XP - så det kanske skiljer i hur det ser ut.


Alltså det är Monotype Corsiva som redan finns i Windows som jag vill använda i PS, det går ju inte att lägga in det i Windows Fonts eftersom det redan finns där, men syns ändå inte i PS.

Hoppas du förstår vad jag menar :wink:
Det syns i i Powerpoint och andra Officeprogram men inte i PS så jag vet inte vad jag ska göra för att det ska synas i PS.... :roll:

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav 'Bitte' » 10 jun 2013, 10:03

OK då förstår jag.
I mitt PS CS ligger den under C - upptäckte jag nu - nu lärde jag mig något nytt. :D

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav 'Bitte' » 19 jun 2013, 09:58

Hur gick det ?

Användarvisningsbild
Magenta
Scrapgalen shopoholic
Inlägg: 7299
Blev medlem: 24 jan 2008, 01:38
Ort: Skogen
Kontakt:

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav Magenta » 20 jun 2013, 04:12

Jag gjorde inget för jag hittade på nåt annat i stället så jag vet fortfarande inte om det fungerar.

Användarvisningsbild
'Bitte'
Inlägg: 483
Blev medlem: 20 sep 2007, 13:07

Re: Importera fonter i PS elements <Nytt problem >

Inläggav 'Bitte' » 20 jun 2013, 09:57

Hittar du inte Monotype Cursiva under C ? Det ligegr inte sorterat under M vilket borde vara det logiska.
De verkar ha underlig sortering i alfabetsordningen. Så är det hos mig.


Återgå till "Fotografering och data"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst